Cappuccino maken? Zo doe je het makkelijk en snel!

cappuccino maken

In deze tijden mag je jezelf wel eens lekker verwennen. Gewoon, omdat het kan. Zelf kan ik enorm genieten van een simpele cappuccino met karamelsiroop. Eerst kocht ik deze altijd bij een koffietentje. Maar als je dit 4 tot 6 keer per week doet, ga je het uiteindelijk wel voelen in je portemonnee. Daarom ben ik zelf cappuccino’s gaan maken. Ik wist niet dat het zo gemakkelijk zou zijn. ‘Mijn’ recept deel ik dan ook maar al te graag met jullie. Lees hieronder hoe jij stapsgewijs zelf de allerlekkerste cappuccino kunt maken. En het duurt nog géén 5 minuten!

Benodigdheden voor het maken van een cappuccino:

  • Koffie
  • Melk (soja- of amandelmelk is ook goed)
  • Melkopschuimer
  • Glas
  • Pan
  • Optioneel: een siroop
benodigdheden cappuccino maken

Stap 1: Melk opwarmen

We beginnen bij de eerste stap: het opwarmen van de melk. Hiervoor kun je gewoon halfvolle of volle melk gebruiken. Ben jij vegan? Geen probleem. Voor een vegan cappuccino kun je kiezen voor soja- of amandelmelk. Voor één bakje cappuccino gebruik je plus minus 50 cl. De melk kun je gewoon opwarmen in een pannetje. Tip: zet de pan op de kleinste pit. Anders is de kans heel groot dat je pan aanbrandt. En geloof me, het schoonmaken van de pan is dan echt een drama.

Stap 2: Siroop toevoegen (optioneel)

Deze stap is geheel optioneel. Het toevoegen van een siroop is lekker, maar het is niet nodig. Persoonlijk vind ik het wel heel lekker om een laagje karamelsiroop in mijn cappuccino te doen. Andere lekkere siropen zijn; vanille-, hazelnoot- en salted caramel siroop. Deze siropen zijn te koop bij Albert Heijn. Deze stap kun je uitvoeren, terwijl de melk op het vuur staat.

Stap 3: Melk opschuimen met een melkopschuimer

Als de melk eenmaal zacht begint te koken, kun je het vuur uitdraaien. Vervolgens kun je de melk in het glas schenken. Daarna heb je een melkopschuimer nodig. Dit is een klein apparaatje met een rond uiteinde. Hiermee kun je de melk ‘opschuimen’. Je hoeft de apparaatje alleen onderin het glas te houden. Door de routerende beweging die de melkopschuimer maakt, verandert de vloeibare melk langzaam in melkschuim. Een melkopschuimer is daarom ook essentieel tijdens het maken van een cappuccino. Zelf heb ik deze melkopschuimer gekocht. Groot voordeel: hij was maar 11 euro. Beste. Aankoop. Ever.

cappuccino maken

Stap 4: koffie toevoegen

Als de vloeibare melk veranderd is in schuim, is het tijd om de koffie toe te voegen. Je kunt de hete koffie gewoon bovenop de romige melk schenken. Houd je van een sterke cappuccino? Voeg dan meer koffie toe. Wil jij hem wat zoeter? Schenk er dan niet té veel koffie bij. Hoe meer koffie je erbij schenkt, hoe sterker de cappuccino wordt.

Én klaar is kees. Ik heb nooit geweten dat het zó makkelijk was om zelf cappuccino te maken. Ik kan het echt iedereen aanraden. Kruip nu lekker onder een dekentje met een leuke netflix serie én geniet van je zelfgemaakte cappuccino!

Heb jij wel eens zelf een cappuccino gemaakt?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook? | In dit artikel staan affiliate links. Wil je hier meer over weten? Check mijn disclaimer.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 10 februari 2021 / 10:15

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik drink dagelijks cappuccino, sinds ik een melkopschuimer heb. Echt een fantastisch ding! Smaakjes houd ik niet zo van, maar dit maakt een koffie wel altijd net wat leuker haha.

  2. 11 februari 2021 / 08:25

    Goede tips en idd lekker snel, zeker iets voor mijn man want ik vind koffie vreselijk haha

    Liefs,
    Angela

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.